SEO za pocetnike – optimizacija sajta osnove

Posted by | April 05, 2014 | SEO | No Comments

SEO za pocetnike – optimizacija sajta osnove SEO optimizacije

Govorimo o osnovnim SEO principima, za koje je mozda vecina vec cula.   Korisno je sagledati ipak korisne osnovne stvari koje ce vam pomoci da postignete i bolje pozicije sajta.   Kao jedna od prvih aktivnosti je istrazivanje kljucnih reci. Mnoge alatke su besplatne predlazemo da podjete od nekih poput ove Google besplatne alatke:

Ovaj alat pokazuje u ovom slucaju odnos SEO i Digital PR

 

Sta traze pretrazivaci kao sto je Google?

1) Relevantnost

Search engines pokusavaju da prikupe najblizi rezultat onom upitu koji je korisnik postavio koristeci pretragu kao “kako koristiti Twitter” do malo slozenijih upita poput “koji je najbolji kineski restoran u Beogradu najblizi meni?”. Ovde ustvari govorimo o “near me” opciji na Google (android) koja nije jos mozda adekvatna nasim izrazima poput “najblizi”.
Kako dakle, Google i ostale mashine daju te rezultate? U pitanju su interni algoritmi tih sistema koje naravno oni sami nikad nece odati, a mi ih nemozemo nikad u potpunosti deshifrovati i otkriti. Ipak postoje faktori u koje mozete biti potpuno sigurni da ce doprineti boljem vrednovanju vaseg sajta ako se upotrebe i iskoriste na vreme. Ono sto mozemo sigurno znati je da:
Lokacija korisnika, njegova istorija pretrage (search history), vreme (dan – koliko je sati /godisnje doba/sezona) to su ti faktori koji svakako daju svoju rec.

Leave a Reply

Your email address will not be published.